RVSÂ Keukenblad
Een RVS keukenblad wordt veel gebruikt in een professionele keuken maar is ook erg geschikt voor thuis. Een roestvrij stalen werkblad (RVS) geef je keuken een tijdloze uitstraling. Het is hygiënisch, watervast en kan zowel tegen hoge als lage temperaturen.
Het materiaal is wel krasgevoelig, hoewel dat niets af doet aan de duurzaamheid en het eigentijdse karakter. Bij goed onderhoud kan een RVS keukenblad wel dertig jaar meegaan. RVS is een legering van ijzer, nikkel en chroom. Hierdoor wordt het materiaal sterker en krijgt het zijn roestvaste eigenschap en komt er een laagje overheen wat roesten (de reactie van zuurstof met ijzer) van het aanrechtblad voorkomt. Voor een keukenblad wordt een houten “kern†genomen waarop een laag roestvrij staal wordt aangebracht.
RVS keukenbladen kunnen in bijna elke vorm geleverd worden. De lasnaden zijn vrijwel onzichtbaar door het wegschuren. Daarnaast wordt de spoelbak bijna altijd ingebouwd.